sobota, 21 czerwca 2014

pieczarki faszerowane

Dla mojego domowego amatora faszerowanych pieczarek.

 

- 10 kapeluszy dużych pieczarek
- cebula
- kawałek wędzonego sera żółtego
- garść posiekanej natki pietruszki i bazylii
- 2 ząbki czosnku
- oliwa, sól, pieprz

Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki, a kapelusze dokładnie osuszamy. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy posiekane trzonki pieczarek. Kiedy cała woda odparuje, dodajemy natkę i bazylię, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony na kawałki ser. Farszem wypełniamy kapelusze pieczarek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.





1 komentarz:

  1. W takim razie amatorów faszerowanych pieczarek jest co najmniej dwóch i każda z nas ma po jednym. ;-))))

    OdpowiedzUsuń